İSKİ’nin zam talebi kabul edilmedi

53

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) kuruluşları arasındaki en büyüğü olan ve şehrin su ihtiyacının karşılanmakta olduğu İSKİ su için %20 seviyesinde zam öngören isteği, AK Parti ile birlikte Milliyetçi Hareket Partisi’nin belediye meclis üyelerinin oyları aracılığıyla reddedildi.

İSKİ’nin 2020 senesine ait bütçesinin yanı sıra yeni su tarifesi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 28 Kasım tarihine sahip oturumunda resmi bir şekilde gündeme gelmiş idi. İSKİ’nin bütçe kitapçığı içerisinde yer almış bulunan 2020 senesi su satış tarifesi üzerinde, 0-10 metreküplük bir miktara kadarki kullanımlarla alakalı uygulanmakta olan 4 Türk Lirası tutarındaki birim fiyatının 4,80 Türk Lirası tutarına çıkartılması konusunda plan vardı.11 – 20 metreküplük bir miktara kadar bulunan kullanımlar konusunda 6 Türk Lirası tutarında bulunan tarife 7,20 Türk Lirası tutarında, 21 metreküp miktarı ve üstü için oluşturulmuş yeni kademenin birim fiyatı ise 12.60 Türk Lirası şeklinde belirlenmiş idi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Meclis oturumu içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti’nin grubu bütçe kitapçığı üzerinde yer alan tarifede değişikliğe gidip eleştirilerle birlikte önerileri de açık bir şekilde dikkate alıp yeni bir öneri sundu. İstanbulluları %65’lik bir kısmının kullanmakta olduğu ilk kademe olarak öne çıkan 0-10 metreküplük bir miktara kadarki kullanımlar üzerinde 4 Türk Lirası tutarındaki birim fiyata zam gerçekleştirilmemesi teklifinde bulunuldu.

Yeni sunulmuş olan öneri AK Parti ile birlikte Milliyetçi Hareket Partisi’nin grubu tarafından kabul edilmedi. Böylelikle, 2020 senesinin mayıs ayına kadarki süre içerisinde eski tarifenin uygulanması konusunda bir karar çıkmış oldu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.