7.000 İnsan için geçim kaynağı olmuş durumda

26

Kütahya ilinde yer alan Simav ilçesi içerisinde ortalama olarak 7.000 tane insanın geçimi kestane üretimiyle sağlanmakta.

Simav Orman İşletmesinin Müdürü görevinde bulunan Osman Aksoy ise, Simav ilçesinde yer alan Mamak köyü ile birlikte Hacı Hüseyin Efendi köylerinin arasında yer alan bölgede, 700 metreyle 1.200 metrelik rakımda bulunan 27 kilometreden oluşan alan içerisinde yetiştirilmiş kestane ağaçlarından 7.000 tane insanın yararlanmakta olduğunu ifade etti.

Aksoy açıklaması içerisinde; ”Bu sene yağışların çok daha az olmasından dolayı kestanenin rekoltesi konusunda bir düşüş yaşanmış oldu, ortalama olarak 7.000 insanın yararlanmakta olduğu kestaneden tam olarak 1.500 tonluk bir rekolte beklemekteyiz. Bu sene ilçenin ekonomisine 30 milyon Türk Lirası ila 40 milyon Türk Lirası arasında bir girdi sağlayabilecek olan kestaneyle ilgili olarak iyileştirme mücadelemiz ise halen sürüyor. 2 sene öncesinde Demirciköy Beldesinde yer alan Öreğler mahallesinin hıyarlık bölgesi üzerindeki 13 dekar büyüklüğüne sahip orman arazisi üzerine 3.000 tane Anadolu kestanesinin fidanını diktik. Simav ilçesiyle birlikte etrafında yer alan kestane alanlarının %30’luk bir kısmında iyileştirme çalışmaları gerçekleştirerek, toplamda 311 dekar büyüklüğüne sahip alan içerisindeki kestane ağaçları üzerinde dal kanseriyle de aktif bir şekilde mücadeleler edildi. İlçenin Tarım ile Orman Müdürlüğünün yanı sıra İlçe Ziraat Odası Başkanlığıyla beraber yürütmüş olduğumuz ortak çalışmalardan da çok daha olumlu sonuçlar almaktayız” ifadelerine yer verdi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.