Azez içerisindeki terör saldırısında 2 kişi öldü

36

Suriye’nin kuzey bölgesinde yer alan Azez ilçesi içerisinde, yola tuzaklanmış durumdaki mayının patlamasından dolayı 2 kişi yaşamını yitirdi, 9 kişi ise yaralanmış oldu.

Kilis ilinin tam karşısında yer alan Suriye toprakları üzerinde bulunan Azez’in güney bölgesinde Kefer Kelbin yolu üzerinde yolcularla dolu durumdaki minibüsün geçtiği esnada tuzaklanmış bir tane mayın patlamış oldu. Araç içerisinde yer alan 2 kişi yaşamını yitirdi, 9 kişi ise yaralanmış oldu.

Önceki akşam saatlerine doğru da Azez ilçesinin tam merkezine havan saldırıları gerçekleştirilmiş, boş durumda bulunan arazilerin hedef alınmış olmasıyla beraber ölen veyahut yaralanan hiç kimse dünyaya gelmemişti.

Güvenlik personelleri ise her 2 tane saldırıyı da terör örgütlerinden YPG ve PKK’nın düzenlemiş olduğu ihtimali üstünde durmakta.

Azez’in güneybatı bölgesi üzerinde Tel Rıfat isimli ilçeyi işgal etmiş olan terör örgütü, sık aralıklar ile Azez’de yer alan sivil yerleşimleri hedef almış bir durumda.

Söz konusu bu saldırının ardından askeri hareketliliğin oluşup oluşmadığı konusunda ise herhangi bir bilgi gelmedi. Azez üzerinde yer alan saldırıların son zamanlar içerisinde çok fazla artış gösterdiği de dikkatlerden kaçmadı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.