DEAŞ düğünde gerçekleşen saldırıyı üstlendi

42

Terör örgütü ile bağlantısı bulunan internet sayfasına paylaşılmış olan açıklamaya bakılırsa, Kabil’de gerçekleşen intihar saldırısını örgüte özel olarak hareket etmekte olan Pakistan vatandaşlarından bir tane militanın yapmış olduğu iddia edildi.

Açıklama içerisinde, terör eylemlerinde intihar saldırısının yanında bomba yüklenmiş bir tane arabanın da patlatılmış olduğu ileri sürüldü. Kabil’in batı bölgesinde, Şii Hazara topluluğunun çok yoğun bir şekilde yaşamakta olduğu bölge üzerinde, Kasri Dubai ismine sahip bir düğün salonu içerisinde gerçekleştirilen bir saldırıda, intihar bombacısının üstünde yer alan düzeneği kalabalığın içine girerek patlatması sonrasında arasında kadınlarla birlikte ve çocukların da yer aldığı 63 kişi hayatını kaybetmiş, 182 kişininse yaralandığı açıklanmıştı.

Görgü tanığı olanlar ise intihar bombacısının, müzisyenlerin yer aldığı, çocuklar ile birlikte düğüne katılım gerçekleştirenlerin eğlenmiş olduğu sahneye çok yakın bir bölgede patlatmış olduğunu ifade etmişti.

DEAŞ terör örgütü, Afganistan içerisinde faaliyetlerine başladığı 2014 senesinden bu zamana kadar ülkede yer alan Şii Hazara topluluğunu hedef almış çok fazla sayıda terör saldırısı düzenlemişi. Düğün salonunun yer aldığı cadde üzerinde 7 Ağustos tarihi içerisinde farklı bir tane daha terör saldırısı gerçekleştirilmişti. Meydan üzerinde yer alan güvenlik güçlerini hedef almış olan bomba yüklü arabayla gerçekleştirilen bu saldırı esnasına 14 kişi yaşamını yitirmiş, büyük bir kısmı sivil 145 kişinin de yaralandığı açıklanmıştı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.