Korkunç bir açıklamada bulundu

15

Çin içerisinde her geçtiğimiz gün etkisini arttırmaya devam eden yeni tip korona virüs salgını esnasında can kaybı 637’e yükselmiş durumdayken, Çin Hastalık Kontrol ile Önleme Merkezinin Eski Genel Müdür Yardımcısı olarak tanınan Doktor Yang Gonghuan’dan herkesi korkutan bir iddia gelmiş oldu. Doktor Gonghuan, Wuhan’da yer alan doktorların Hubey’i feda etmesinin gerekli durumda bulunduğu konusunda itirafta bulunduğunu ifade etti. Diğer taraftan Yang, korona virüs ile alakalı mücadeleyi de bir savaşa benzetmiş oldu.

Daily Star gazetesi içerisinde çıkmış olan habere bakılırsa; Çin’in bütün dünyayı korona virüsten kurtarabilmek maksadıyla karantina altında bulunan Wuhan kentindeki 11 milyon tane insanı feda etmiş olduğu ileri sürüldü. Gonghuan, Çin mevcut durumdaki politikasını bir savaşa benzetmiş oldu ve devletin Çin ile birlikte dünyayı korona virüsten koruyabilmek amacıyla Vuhan’ı feda etme konusunda karar verdiği açıklamasında bulundu.

Doktor Yang Gonghuan açıklamasında; ”Eğer ki söz konusu bu eyalet komple karantina altına alınmamış durumda bulunsaydı, insanlar tıbbi yardım alabilmek amacıyla ülkenin dört bir tarafına gitmiş olacaktı ve söz konusu salgın da bütün ülkeyi ele geçirmiş olacaktı. Karantina, Hubey ile birlikte Wuhan’a fazlasıyla çok zorluk getirmiş oldu fakat yapılabilecek en doğru şey buydu. Böyle olması, adeta bir savaşmak gibi. Bazı şeyler aslında fazlasıyla zor ancak yapılması gerekli” ifadeleriyle konuşma gerçekleştirdi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.