Kars ili adeta buz kesmeye başladı
Soğuk bir durumdaki havanın etkili olmaya başladığı Kars ilinde, aşırı bir seviyedeki soğuk sebebiyle su birikintileri de buz tutmaya başladı, inşaatlarda çalışan işçiler ise ateş yaktıktan sonra çalışmaya devam edebilildi. Üşümüş olan işçiler yakmış oldukları ateşin etrafında toplandı ve bu şekilde ısındı.
Kars iline gezme amacıyla gelmiş olduğunu belirten bir vatandaş ise; ”İlk kez bir kar yapmış oldu. Gece yarısı -12 derecelik bir soğuk, ancak soğuğunun yanı sıra temiz havasından dolayı da çok tatlı bir soğuktu. Kasım ayının 3’ü daha önceki günler içerisinde normal olarak sıcaklık 2 veyahut -3 gibiydi ancak aniden -12 yapabiliyor. Daha sonrasında ise yeniden artacak, bu şekilde bir hava değişikliğine denk gelmiş bulunduk.” ifadelerine yer verdi.
Soğuk bir durumdaki havanın etkili olduğu Kars ili içerisinde, arabaların camları da adeta buz tutmuş oldu. Soğuk bir havada işlerine gitmek amacıyla caddeye çıkmış olan vatandaşlar yürüme konusunda da çok fazla zorlanırken, soğuk havanın gelecek günler içerisinde de etkili durumda bulunacağı bilgisine ulaşıldı. Kars ilinde gece yarısında hava sıcaklığı -15 dereceyi görmüş oldu, sabah erken saatlerde de hava sıcaklığı -11 şeklinde ölçülmüş oldu.